Kan jeg få større tekst på mobil og nettbrett?
Det finnes tre måter å forstørre innhold på:
  1. Dynamisk tekststørrelse
  2. Lokal forstørrelse
  3. Global forstørrelse

Dynamisk tekststørrelse

Apper og opperativsystemet generelt kan tilpasse tekststørrelsen etter den brukeren selv har valgt. Dette gjøres i hovedinnstillingene på telefonen/nettbrettet.

Lokal forstørrelse

De fleste nettsider, bilder og dokumenter er gode eksempler på områder hvor man raskt kan forstørre ved å plassere to fingre på skjermen og dra de fra hverandre. Dette vil ikke forstørre menyer og annet rundt det forstørrede området, men kan være en rask og effektiv måte å «blåse opp» skjermbildet.

Hvordan justere dette på Android og iOS?

• Øk forstørrelse: Plasser to fingre nær hverandre på skjermen og dra de fra hverandre.
  • Flytt forstørret utsnitt: Plasser en finger på skjermen og dra.
  • Reduser forstørrelse: Plasser to fingre med litt avstand på skjermen og dra de mot hverandre.

Global forstørrelse

Om man har behov for å forstørre hele skjermbildet uansett hvor man er, eksempelvis for å se batteristatus, lese nyheter fra NRK eller se nærmere på nedbørsradaren i Yr, så finnes det en funksjon i hovedinnstillingene som heter Zoom. Her kan man både velge å fylle hele eller deler av skjermen med et slags «forstørrelsesglass».

Hvordan fungerer dette på Android?

• Vindus-zoom eller fullskjermszoom aktiveres under enhetens tilgjengelighetsinstillinger.
  • Skru av/på forstørrelse(etter at zoom er aktivert i innstillinger): Trippelklikk med en finger.
  • Flytt forstørret utsnitt: Plasser to fingre på skjermen og dra.
  • Øk forstørrelse: Plasser to fingre nær hverandre på skjermen og dra de fra hverandre.
  • Reduser forstørrelse: Plasser to fingre med litt avstand på skjermen og dra de mot hverandre.

Hvordan fungerer dette på iOS?

• Vindus-zoom eller fullskjermszoom aktiveres under enhetens tilgjengelighetsinstillinger og «Generellt».
  • Skru av/på forstørrelse(etter at zoom er aktivert i innstillinger): Trippelklikk med tre fingre.
  • Flytt forstørret utsnitt: Dra med tre fingre.
  • Øk forstørrelse: Dobbelttrykk og hold med tre fingre og deretter dra oppover.